11281474_761186510668419_219781285_o-1080x675Екипът на “MBG” се състои основно от млади дейни личности, наблягащи на креативният, практичен дизайн и висококачествена изработка. Основното лице стоящо зад марката “MBG” e Христо Войводов – български майстор на кожени изделия и дизайнер на обувки, чанти и аксесоари. Марката по която той работи вече 10 години се нарича “MBG by Hristo Voivodov”. Основната идея е за изцяло ръчна изработка от естествена и качествена кожа, лимитирана серия продукти за ценители на изкуството.
Изработването на кожените изделия се осъществява в малко ателие с екип от двама основни майстори и техните чираци, които изучават особеностите на занаята за да усвоят тънкостите и да станат част от екипа на “MBG. В нашата малка MBG  работилница изработваме на ръка, от естествена кожа, лимитирани серии аксесоари, обувки и сандали. Изработката на тези продукти изисква дългогодишен опит, умение и прецизност. При нас използваме най-висок клас кожени суровини и техники за кожена инкрустация, чрез които постигаме гладка повърхност и неподражаем дизайн. Също така използваме методи за гравиране, щамповане и релефен печат за добавяне на характер и оригиналност на всеки наш проект.
Като дизайнер на всички наши продукти тяхното създаване е едно пътешествие за мен. Започвайки със създването на идейния проект до изработката на всеки един детайл било той от кожа дърво или метал ние се опитваме да придадем индивидуален акцент на всеки наш продукт. Качеството е от първостепенно значение, за това всеки малък детайл и елемент, който добавяме през различните етапи на производство, е важен. Ето защо ние използваме само висококачествени материали от най-добрите в бизнеса. Използваме само тик-так копчета на Fiocchi Италия, сребърни куки с проба 925 за нашите обеци, компоненти от неръждаема стомана. За да сте сигурни, че получавате най-доброто от нашите продукти ние сме опитали да намалим контактът на метала с кожата, за цялата гама от бижута, аксесоари и обувки.
През 2015 година, марката имаше възможността да бъде участник на едно от най-големите ежегодни изложения в Париж – “Who’s next”, в секция “Premiere Classe” , в който ръчните изделия събудиха голям интерес от бутици от държави като: Америка , Япония , Франция , Испания и др. Така марката става позната и оценявана и в чужбина. 
Ателието се намира в град Пловдив, квартал Капана, познат от много години като квартал на заначтите. Организират се целогодишно панаири и изложби.

WP_20150406_16_18_07_Pro

Поддръжка на кожатаWLProductCare1

Всяко произведение на изкуството е израз на любов, изследвания и техники. Нашите продукти са автентични произведения на изкуството на майстора и като всяка ценно нещо, трябва да се отнасяме към продуктите с голямо внимание. Като следвате само няколко прости правила, технически и естетически качества кожените изделия могат да бъдат съхранени във времето.

Какво говорят за нас:

Гошо Тъпото:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.